top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıSamet Alacacı

Google'dan Yeni Bir Adım: Artık İşletme Profilinizde Rakip Firmaların Reklamları Görüntülenecek.




Google Reklamları'nda bir değişiklik var ve bu özellikle yerel işletme sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Bilindiği üzere Google İşletme Profiliniz işletmenizin internetteki yüzüdür. Peki ya reklamınızı tıkladıklarında insanlar rakip işletmeleri de görebiliyorsa? Bu durum müşteri kaybetmenize. sebebiyet verir mi?


Evet. Google'ın Yerel Hizmet Reklamları (LSA) artık işletmenizin profilinde, sizinle aynı bölgede hizmet veren diğer işletmelerin reklamlarını da göstermeye başladı. Yani müşteriler sizin reklamınıza tıklayıp profili açtıklarında, bir yandan sizin hizmetlerinizi incelerken diğer yandan rakiplerinizin tekliflerini de görebilecekler.


Bu yeni özellik, işletmeler arasında çeşitli tepkilere yol açıyor. Kimileri için bu adil bir rekabetin doğal bir parçası. Ancak bazı işletme sahipleri, reklam bütçelerini harcadıkları halde potansiyel müşterilerin rakip seçeneklere yönlendirilmesinin adil olmadığını düşünüyor.


Peki bu durum sizin işletmeniz için ne anlama geliyor? Bu, rekabetin arttığı ve her işletmenin müşterilerin dikkatini çekmek için daha fazla çaba sarf etmesi gereken bir ortam yaratıyor. Bu yeni duruma uyum sağlamak, stratejik düşünmek ve müşterilerinizle etkileşiminizi güçlendirmek önemli.


Sonuç olarak Google'ın bu yeni adımı, işletmeler için hem bir meydan okuma hem de bir fırsat sunuyor. İşletmenizin rekabet avantajını korumak ve müşterilerinizle olan bağınızı güçlendirmek için bu yeni değişikliğe uygun stratejiler geliştirmeniz gerekebilir.


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page